Vette huid en onzuivere huid

Vette huid en/of onzuivere huid
Een vette en onzuivere huid is vaak een dikkere huid en zal ook meer glimmen. Dit komt doordat deze huid een verhoogde talgproductie heeft.
Je herkent een vette en onzuivere huid aan zichtbare verwijde poriën die zorgen voor verstoppingen en onzuiverheden als mee-eters en puistjes.
Wanneer je deze kenmerken voornamelijk waarneemt op je T-zone (neus, kin en voorhoofd) , dan heb je hoogstwaarschijnlijk een gecombineerde huid en
kan de rest van je gelaat droger of normaal aanvoelen.

Oorzaken van een vette en/of onzuivere huid
Een vette huid ontstaat pas tijdens de pubertijd. De talgklieren reageren dan sterk op de hormonale veranderingen die dan in je lichaam plaatsvinden.
Iedereen krijgt daar mee te maken maar het is voor ieder persoonlijk hoe deze talgklieren reageren, bij de een is dat heel sterk en bij de ander niet, daar kun je niks aan veranderen omdat dat ook vaak DNA bepaald is of door externe factoren zoals bijvoorbeeld voeding of verkeerd product of make up gebruik.

Behandelingen voor een vette en/of onzuivere huid
Omdat je bij een vette huid sneller last krijgt van verstopte poriën, mee-eters en/of puistjes is het belangrijk om je huid goed te verzorgen met de juiste behandelingen en producten die je poriën niet verstoppen en die de talgproductie doen afremmen. Belangrijker nog dat het je huid niet doet uitdrogen maar juist terug in balans brengt.

We raden je aan om

 

Producten die we zouden aanraden voor een vette en/of onzuivere huid

    Prijs

    × Hoe kan ik je helpen?