Wat is Rosacea en hoe ontstaat het

Rosacea is een chronische huidziekte waarbij de belangrijkste kenmerken zijn roodheid van de wangen en neus met aanwezigheid van verwijde bloedvaatjes, rode bultjes en/of puistjes.
Hoe rosacea exact ontstaat is helaas nooit aangetoond en dit maakt de diagnose soms wat lastig. Wel zijn er een aantal externe oorzaken bekend die de bestaande rosacea kan verergeren en er is gelukkig wel meer bekend wat je het beste kan doen als je rosacea hebt.

Symptomen van rosacea
De symptomen van rosacea kunnen erg uiteen lopen, waardoor het vaak lastig is om deze te diagnosticeren. Vaak is er sprake van meerdere klachten tegelijk, afhankelijk wat voor huidtype je hebt
Bij een vette huid raken de poriën verstopt en ontstaan er bultjes en puistjes maar bij een vette huid met rosacea gebeurt dat niet en word deze eerder droog.
De voornaamste symptomen van rosacea zijn,

 • Zichtbare en uitgezette bloedvaatjes, met name op de wangen en neus
 • Bultjes, puistjes en rode huidverdikkingen
 • Chronisch pijnlijke, droge en/of rode ogen
 • Roodheid en verdikking van je huid enkel op je neus
 • Branderig gevoel op de rode plekken op je gezicht

 

Hoe kunnen we rosacea behandelen
Ondanks we de precieze oorzaak van rosacea nog niet kennen, kun je met de juiste huidverzorging wel de klachten verminderen. Ook kun je rekening houden met de externe factoren die rosacea kunnen verergeren zoals, opletten met temperatuurverschillen, fysieke inspanning, alcohol of gekruid voedsel. Het liefste camoufleer je graag deze roodheden en bultjes, dat is heel begrijpelijk maar het is belangrijk dat je cosmetica gebruikt die geen stoffen bevatten die rosacea kunnen verergeren. Daarom adviseren we je om de Image I Conceal te gebruiken.
Qua behandeling adviseren we om je huid tot rust te brengen, met de juiste facial behandelingen Antioxidant Anti Aging Facial en peeling behandelingen  Signature Lift met vitamine C. Vitamine C versterkt met name de vaatwanden waardoor de algehele roodheid verminderd en stimuleert daarnaast de huidvernieuwing en werkt het als sterke anti oxidant

Tips voor huidverzorging bij rosacea
Belangrijk is om een goede skincare routine aan te nemen die de focus legt op het kalmeren van je huid, verminderen van roodheden en beschermen van je huid.

 • Start altijd met een double cleanse, zowel in de ochtend als in de avond en reinig je huid 2x
  1e keer voor het verwijderen van oppervlakkig vuil en make up en de 2e keer voor meer diepte reiniging
 • Voeg een serum toe aan je routine. Bij rosacea adviseren we je de Vital C Hydrating ACE Serum of de Iluma Brightening Serum
 • Bescherm je overdag met een goede dagcrème met SPF 30 of hoger en voor de nacht de Vital C Hydrating Repair Crème

  Prijs

  × Hoe kan ik je helpen?