Anti Aging

Huidveroudering, het proces
Je huid gaat “verouderen” . Daar gaat niemand onderuit komen, maar hoe je huid verouderd dat heb je zelf wel een klein beetje in de hand. Het begint met fijne lijntjes, rimpeltjes… je huid word wat slapper. Sommige vinden het niet erg, dat het er bij hoort. Andere willen het liefste zo mooi mogelijk ouder worden.
Vanaf je 25e begint het biologische proces van huidveroudering, je stofwisselingproces in de huidcellen gaat vertragen waardoor aanmaak van huidcellen minder snel gaat en je huid wordt stilletjes aan wat dunner. Ook de productie van bindweefselcellen (zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine) gaat vertragen en die zijn net nodig voor de stevigheid van je huid. Vanaf je 35e ga je bovenstaande kenmerken zichtbaar beginnen worden.
Het scheelt natuurlijk van persoon tot persoon en hangt ook af van verschillende factoren hoe snel dit proces zal gaan. Het kan erfelijk bepalend zijn, maar ook externe factoren spelen een hele grote rol, denk aan UV stralen of aan hoe gezond jouw leefstijl is maar ook of je de juiste producten gebruikt die je huid nodig heeft om een mooiere & gezonde huid te behouden.

Huidveroudering hangt dus van verschillende factoren af, erfelijk of externe factoren.
Bij erfelijke factoren zijn het je genen, de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken daar heb je helaas weinig of geen invloed op. Je huid wordt met de jaren dunner door afname van collageen. Collageen is één van de bouwstenen van je huid en zorgt ervoor dat je huid stevigheid heeft. Ook elastine, die ervoor zorgt dat je huid rekbaar is, neemt af. Zo wordt je huid slapper en ontstaan er daardoor rimpels. Op de externe factoren daar kun je wel invloed op uitoefenen!
De aller grootste externe factoren zijn dus UV stralen en leefstijl. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat blootstelling aan zon en roken een grote invloed hebben op hoe snel in en in welke mate je huid veroudert. Deze beschadigen uitwendig de huidbarrière waardoor het huidverouderingsproces alleen maar versnelt en zorgen voor het ontstaan van pigmentvlekken, diepe rimpels en een grove poriestructuur.

Oke, wat kan ik er aan doen?
Het allerbelangrijkste advies wat ik je kan geven is, bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf. Een crème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) is essentieel als het gaat om (preventief) tegengaan van huidveroudering. Stop met roken, roken beïnvloedt de elasticiteit en de teint van je huid en daarmee het verouderingsproces. Zorg dat je voldoende slaapt want in de nacht kan je huid rustig herstellen en hydrateer! Hydrateer zowel van buiten als van binnen. Drink voldoende water en verzorg je huid met de juiste hydraterende crèmes, serums en/of maskers, zo voorkom je dat je huid uit gaat drogen. En een gehydrateerde huid ziet er ook veel stralender en jonger uit1

Laat zo op regelmatige basis je huid een keer goed boosten met een van onze anti aging behandelingen en gebruik thuis de juiste producten, ik garandeer je… je huid en jijzelf gaan blij zijn!

 

 

 

Prijs

× Hoe kan ik je helpen?