Droge huid

Droge huid
Wanneer je een droge huid hebt voelt je huid vaak wat trekkerig aan of zelfs wat ruw. Ook is je huid wat geïrriteerd en kan je last hebben van jeuk.
Je huid is dun en fijn van structuur en heeft nauwelijks zichtbare poriën of onzuiverheden. Daarnaast heeft een droge huid wel sneller last van fijne lijntjes en rimpels.

Hoe ontstaat een droge huid
Bij een droge huid heb je een verminderde talklierverwerking, de huidcellen scheiden niet genoeg talg en vetten af waardoor je huid dus onaangenaam trekkerig kan aanvoelen.
De diepere lagen van je huid zijn verantwoordelijk voor het voeden van het de bovenste laag van je huid. Bij een droge huid is de toevoer vanuit de diepere lagen dusdanig verstoord waardoor het laagje talg op de bovenste huidlaag beschadigd is en je huid dus niet kan voorzien van de nodige voeding. Een droge huid kan erfelijk bepaald zijn, maar hormonale veranderingen kunnen hier ook een rol in spelen evenals omgevingsfactoren als temperatuurverschillen of verkeerd product gebruik die de huidvetten verwijderen (zeep, alcohol)

Wanneer is je huid nu droog of vochtarm?
Heel vaak denken klanten dat ze een droge huid hebben, maar dat niet perse altijd het geval. Vaak is de huid dan vochtarm.
Het verschil van aanvoelen is dan ook vaak niet te onderscheiden. Een droge huid is een type huid en een vochtarme huid is een indicatie en is bij elk huidtype mogelijk.
Je huid is droog wanneer het een tekort heeft aan vetten en talg en je huid is vochtarm wanneer er tekorten zijn aan hydratatie.

Ideale behandeling voor een droge en/of gedehydrateerde huid

 

Wat kan ik zelf thuis doen ?
Een juiste dagelijkse skincare routine! Let daarbij op bij het gebruik van alcohol en zeephoudende producten, deze kun je het best niet gebruiken want deze drogen de huid onnodig uit.
Gebruik liever een (vette), hydraterende crème speciaal voor de droge huid. Ook kun je het best te lange en/of te hete douches vermijden, warm water droogt de huid extra uit, zeker in combinatie met diverse zeepsoorten die het natuurlijke talglaagje op de huid aantast. Je kan ook je huid vanuit binnenuit voeden, denk hieraan bijvoorbeeld aan het eten van noten en zaden, deze bevatten de nodige omega 3- vetzuren of avocado, deze bevatten veel onverzadigde vetten. Producten met een krachtige antioxidant zoals vitamine C, deze helpt je huid bij het aanmaken van collageen, één van de belangrijkste bouwstoffen van een gezonde huid. Deze vindt bijvoorbeeld in citrusfruit, broccoli en paprika. En ook heel belangrijk is het om voldoende water te drinken zodat je huid (en lichaam) goed gehydrateerd blijft.

 

Prijs

× Hoe kan ik je helpen?