Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie en hoe ontstaat het

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid. Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigmentkorrels in de cellen die pigment maken. Ze worden veroorzaakt door een verstoring van de aanmaak van melanine (pigment). Door teveel zon, maar ook door hormonale schommelingen, kunnen de cellen die pigment maken in de war raken‘. Hierdoor ontstaan ophopingen van pigment. Er bestaan verschillende soorten pigment verstoringen, deze komen het meeste voor;

Ouderdomsvlekken zijn meestal kleine, donkere vlekjes op de huid en worden door blootstelling aan de zon veroorzaakt. Ze komen om deze reden hoofdzakelijk voor op lichaamsdelen voor die vaak worden blootgesteld zoals gelaat, decolleté of handen. Ze komen meer voor op middelbare leeftijd.

Zwangerschapsmasker ook wel melasma of chloasma genoemd. Deze vorm komt voor bij 90% van de zwangere vrouwen. Zwangerschap masker ontstaat door hormonale invloeden, zoals zwangerschap en anticonceptiepillen. Het veroorzaakt donkere, onregelmatige grote vlekken in het gezicht of op de armen.

 

Hyperpigmentatie is heel goed te behandelen met de volgende behandelingen

– Facial behandelingen op maat
– I Peel behandelingen
– Iluma productlijn
× Hoe kan ik je helpen?